Kompostering

komposteringsprosessen

Enklere løsning på matavfallet

Fra bord til jord på bare 18 timer

Helautomatisk kompostering av matavfall

I en helautomatisk kompostering nedbrytes matavfallet og blir til luktfri og næringsrik jord. Systemet er tilpasset alle storkjøkken. Matavfallet går gjennom en aerobisk nedbrytning og komposteres til et luktfritt og næringsrikt sluttprodukt. Løsningen er en patentert prosess utviklet i Norge. Systemet er tilpasset alle storkjøkken. En kvern monteres direkte på kjøkkenet i en 60×60 modul. Matavfallet transporteres via vakuum eller tyngdekraft til avfallsrommet.

Installasjonen forhindrer bakteriell vekst og sparer kjøkkenpersonalet for tunge løft og unødig tidsbruk på forflytning av matavfall, siden den er gjennomført automatisk. Sluttproduktet er luktfri jord som kan brukes til gjødsel. Med komposterings-løsningen fra Global Enviro sparer du kostnader og tid, samtidig som det er bra for miljøet. Vi har fornøyde kunder i både inn- og utland som har installasjonen på plass. Disse kan du kan lese om her. Lurer du på hvordan den helautomatiske komposteringen fungerer? Se figuren under for flere detaljer, eller ta kontakt, så svarer vi på spørsmål.

Illustrasjon av komposteringsprosessen
A-C: Kvernen er plassert på kjøkkenet og ved daglig bruk er dette eneste kontaktpunkt. Matavfallet blir transportert via vakuum eller egen vekt til avfallsrommet.

D-E: Vann og fett skilles ut via prosesseringsenheten. Spesialutviklet programvare styrer at volumet blir riktig

F: Avløpsvannet skilles ut via fettutskiller og kan gjenbrukes som biodrivstoff. Avløpsvannet sendes gjennom eksisterende kloakk og er innenfor myndighetenes krav.

G: Prosessen i bioreaktoren er helautomatisk. Bakterier komposterer matavfallet naturlig på kun 18 timer og sluttproduktet er mindre enn 10% av opprinnelig vekt.

Se hvordan matavfallet håndteres hos Scandic Sunnfjord i filmen under:

Les om Scandic Sunnfjord her

Scandic Sunnfjord Hotel & Spa

Scandic Sunnfjord Hotel & Spa fikk installert sitt anlegg for håndtering av matavfall allerede i 2006. Anlegget er fortsatt i daglig drift. Hotellet har kuttet transport av matavfall med over 600 lastebiler i løpet av disse årene, og har til nå produsert ca. 50 tonn med luktfri og næringsrik jord - økonomisk og miljøvennlig.